Ahmeti: Shqiptarëve nuk ju duhen më shumë se dy parti

Ishte Lëvizja BESA që kërkoi garancë nga Tirana zyrtare për Deklaratën e përbashkët të partive politike shqiptare. Unë që në fillim i kam thënë kryeministrit të Shqipërisë që të llogarit në mbështetjen time. Erdha në Tiranë, por e keqja ishte se ai takim u keqpërdor, sepse BESA me t’u kthyer në Shkup, deklaroi se marrëveshja u arrit në Tiranë, ndërsa Deklarata ishte arritur në Shkup. Dhe pastaj kjo u keqpërdor duke e akuzuar Tiranën zyrtare dhe ndodhi ajo që ndodhi në vitin 2017. Kështu u shpreh në emisionin “Opinion” në Klan TV lideri i BDI-së, Ali Ahmeti, ndërsa foli edhe për numrin e madh të partive shqiptare.

Baby Boo

“Në Shkup, në Aleksandër Palac arritëm marrëveshje për Deklaratë të përbashkët. Atëkohë, një parti politike erdhi në Tiranë dhe kërkoi garanci. Dhe më ftoi kryeministri i Shqipërisë dhe unë i thash që të llogarit në mbështetjen time. Erdha në Tiranë, por e keqja ishte se ai takim u keqpërdor, sepse BESA me t’u kthyer në Shkup, deklaroi se marrëveshja u arrit në Tiranë, ndërsa Deklarata ishte arritur në Shkup. Dhe pastaj kjo u keqpërdor duke e akuzuar Tiranën zyrtare dhe ndodhi ajo që ndodhi në vitin 2017”, tha Ahmeti, derisa ka akuzuar numrin e madh të partive opozitare.

“Në Maqedoni kemi situatë tjetër, nuk është si Malësia e Madhe në Mal të Zi, apo si në Preshevë. Maqedonia i ngjan Bosnjës, me shumë etni. Nuk ka nevojë shqiptarët që të kenë pesë apo gjashtë parti, sepse copëtohet vota shqiptare. Dikur, shqiptarët i kanë dashur si teneqepunues, barinj…, por jo edhe për zyrtarë të lartë. Dhe tani, ata shqiptarët i duan vetëm për vota. Kjo është e keqja e partive të shumta, që po copëtojnë votat”, tha Ahmeti , ndërsa shti se akoma nuk është koha që maqedonasit ta votojnë parti shqiptarë.