Ahmeti – Mitchell: “Vendit i duhet stabilitet i qëndrueshëm dhe zgjidhje të problemeve”


Kryetari i Bashkimit Demokratik për Integrim, Ali Ahmeti sot ka pritur në takim drejtorin e NDI-së Derek Mitchell.
Të dy bashkëbiseduesit kanë diskutuar rreth situatës politike në vend, derisa Ahmeti ka theksuar se vendit i duhet stabilitet, siguri, perspektivë evropiane dhe se Republika e Maqedonisë së Veriut nuk ka nevojë për shqetësime të panevojshme dhe largim nga Agjenda evropiane, ndërsa sa i përket dorëheqjes së kryeministrit Zaev, z. Ahmeti e ka cilësuar si të përshpejtuar dhe vlerëson që e njëjta rrezikon proceset e rëndësishme të vendit.

Sa i përket zgjedhjeve lokale, Mitchel ka uruar Ahmetin për procesin zgjedhor të mbajtur në vend duke e uruar kështu për suksesin e arritur dhe duke e cilësuar këtë cikël zgjedhor si shumë të qetë dhe demokratik.
Temë e bisedës në këtë takim ka qenë dhe bashkëpunimi me BDI-në dhe përkrahja e vazhdueshme që i është dhënë vendit në këtë drejtim.

Drejtori i NDI-së Mitchell e ka falënderuar Ahmetin për ndihmën e dhënë në procesin vendosjes së refugjatëve afgan në vend, duke e cilësuar kështu si një gjest të lartë humanizmi.
NDI ka ndihmuar vendin në realizimin e reformave në sfera të ndryshme, zhvillimin e partive politike si dhe sundimin e ligjit në vend.
Ahmeti në anën tjetër e ka falenderuar Mitchell për mbështetjen e madhe që i ka dhënë Bashkimit Demokratik për Integrim si dhe Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Baby Boo