Ahmeti i bindur se shqiptarët do t’i përgjigjen pozitivisht referendumit për emrin


Kreu i BDI-së Ali Ahmeti është i bindur se shqiptarët do t’i përgjigjen pozitivisht referendumit eventual, i cili sipas paralajmërimeve do të mbahet në vjeshtë. Ahmeti ka theksuar se zgjidhja e emrit është e një rëndësie të madhe, pasi në këtë mënyrë sigurohet ardhmëria e Maqedonisë, njofton Alsat-M.

“Unë mendoj që shqiptarët janë të përgjegjshëm, e dinë rëndësinë e kësaj çështje kaq të madhe të ardhmen e shqiptarëve të Maqedoni dhe vendit dhe do t’i përgjigjen pozitivisht referendumit, do të jenë pjesëmarrës, vulosës të një procesi jashtëzakonisht të rëndësishëm mbi të ardhmen mbi perspektivën, por edhe njëherë kontribuues të mëdhenj të paqes, stabilitetit dhe sigurisë dhe ardhmërinë e këtij vendi – tha Ali Ahmeti, kryetar i BDI-së.