Agjentët e paprekshëm të rastit të Kumanovës

Agjentë të dyshuar për rastin “Lagja e Trimave” të Kumanovës janë të paprekshëm dhe se nuk janë marrë në pyetje dhe hetime për ngjarjen e 9 majit të 2015. Prokuroria Speciale me marrjen e këtij rasti në duart e saj, pritet që të nis hetimin edhe nga kjo pistë, pasi që emra agjentësh, zyrtarë policie, ish-funksionarë e politikanë janë përmendur nga grupi i dënuar i Kumanovës, informon INA.
Në seancat gjyqësore maratonike janë përmendur emra të zyrtarëve të policisë sekrete të Maqedonisë, por ata nuk u pranuan si dëshmitarë.

Avokatët mbrojtës konfirmojnë informacionet se në mesin e logjistikës për realizimin e skenarit Kumanova, ka qenë të përfshirë policë dhe agjentë.
Avokati Naser Raufi kishte theksuar për INA se hetimi nga Prokuroria Speciale dhe ai i paralajmëruar ndërkombëtarë duhet të përfshijë gjithë spektrin dhe mozaikun e të dyshuarëve dhe orkestruesve të këtij rasti.
Para se të ndodhte sulmi në Goshincë të Likovës e që javë më pas pasoi me përleshjen e armatosur në Kumanovë, ish gjenerali i policisë në vitin 2001, Stojançe Angellov kishte paralajmëruar një skenar. Angellov pretendonte se për realizimin e tij janë dhënë 2 milion euro, por pa potencuar emra nga kush dhe për kë.

Baby Boo

“Dikush në shtetin tonë ka përgatitur një plan monstruoz për të nxitur përleshje ndëretnike në Maqedoni. Të gjithë e dini se para një muaji kishte kumtesë të UÇK-së të cilët përsëri u kërcënuan. Kam informacione se i janë dhënë 2 milion euro disa shqiptarëve të cilët nuk kanë lidhje me UÇK -në, janë kriminel të cilët sot gjenden në rajonin e Likovës – pati deklaruar ish gjenerali Stojançe Angellov në prill të 2015-tës.

Ekspertët për çështje sigurie thonë se duhet të vërtetohet përgjegjësia dhe involvimi i mundshëm i shërbimeve sekrete dhe instancave të tjera shtetërore që kanë kontroll zinxhiror në rastin e 9 majit të 2015, kur një grup i armatosur hyri në Lagjen e Trimave të Kumanovës dhe pas një përleshje armësh u vranë 8 pjesëtarë të policisë dhe 14 pjesëtarë të grupit të armatosur. Pjesa tjetër e grupit iu dorëzuan policisë, shumica të dënuar me burgim të përjetshëm. (INA)