Agjentë të FBI dhe policia lokale bastisën konsullatën kineze në Hjuston

Agjentë të FBI dhe policia lokale bas*tisën konsullatën kineze në Houston pasi administrata amerikane më parë urdhëroi mbylljen e misionit diplomatik kinez nën dysh*imin për spi*unim.
Përfaqësues zyrtar qeveritar amerikan paraprakisht u thanë gazetarëve se të punësuarit në konsullatë kineze dyshohen se “drejtpërdrejt kanë marrë pjesë në komunikimet me hulumtues e institucioneve shkencore-hulumtuese në Teksas dhe kanë ndikuar ndaj tyre me qëllim që në mënyrë ile*gale të marrin informacione të ndjeshme.

Baby Boo

Sipas përfaqësuesit amerikanë aktivitetet në kosullatën në Hjuston janë vetëm një pjesë e vogël e operacioneve ile*gale në të cilat janë përfshirë njerëz prej 25 lokacioneve të ndryshme.
Ministria kineze e Punëve të Jashtme vlerësoi se kërkesa e SHBA për 72 orë të ndalen të gjitha operacionet dhe aktivitetet në konsullatën në Hjuston si eska*limi ndaj precedentit në marrëdhëniet edhe ashtu të ten*sionuara mes të dy vendeve”, Me urdhër të SHBA-së për konsullatën në Hjuston Kina u përgjigj me kërkesë për mbyllje e konsullatës amerikane Çengdu.