Agim Ramadani strategu i lu*tës çlirimtare!


Ky është Agim Ramadani, një ndër studentët më të mirë të Kosovës, ushtarak i shkolluar në Kroaci, poet dhe piktor me aktivitet kulturor në Kroaci e Zvicër. Në 1998 erdhi nga Zvicra dhe iu bashkua luftës. As nuk iku as nuk ndejti në Zvicër duke parë nga larg si snob e duke menduar se është kulturalisht më lart se të tjerët ndaj Kosova se meriton. U vra në 1999 në Koshare e la 3 fëmijë. Nëse na ka mbetur aq pak sedër sa s’na vjen turp kur kujtojmë se të tjerët kanë braktisur jetën e rehatshme dhe e kanë falë atë për vendin, kurse ne nuk harxhojmë dy orë nga dita për t’u marrë me çështje të lirisë e të drejtave tona, për të mos i lejuar qeveritë t’i shkelin shqiptarët, s’kemi çfarë themi. Se kur mbaron sedra, mbaron gjithçka.

Indrit Vokshi
Në fotografi Agim Ramadani me vajzën e tij!