AFËR 1 TON QUMËSHT I PRISHUR ISHTE PLANIFIKUAR TË SHITEJ NË FERIZAJ

Inspektorati i Komunës së Ferizajt ka konfiskuar afro 1 ton qumësht dhe nënprodukte të tij të prishura. Ngjarja ka ndodhur paraditen e sotme ku Inspektorati është njoftuar nga Policia e Kosovës për një mjetë transporti që po barte qumësht dhe nënprodukte të tjera, raporton Insajderi.

Baby Boo

Sipas njoftimit të Komunës së Ferizajt, Inspektorati ka dal në vendin e ngjarjes dhe ka konstatuar se afro 1 tonë qumësht dhe nënprodukte të tjera kanë qenë të prishura për shkak të mos plotësimit të kushteve të transportit.

“Paraditen e sotme, Inspektorati Komunal ka marr njoftimin nga Policia e Kosovës, gjegjësisht Njësia e Trafikut Rrugor në Ferizaj për ndalimin e një mjeti transportues që po bartte ngarkesa të mëdha të qumështit dhe nënprodukteve të tij, me dyshimin se po bartnin këtë ngarkesë pa plotësuar kushtet e transportit”.

“Inspektorati Komunal ka dalur menjëherë në inspektim të ngarkesës në këtë mjet transportues nga ku u konstatua se afro 1 ton qumësht dhe nënprodukte të tij janë të prishura, prishje që është shkaktuar për shkak mosplotësimit të kushte të transportit”, thuhet në njoftimin e komunës.

Më tej në njoftim thuhet se sasia e konfiskuar ishte nisur të shpërndahej në pika të ndryshme të shitjes në Ferizaj.

“Përkitazi me këtë rast, Inspektorati Komunal ka bërë konfiskimin dhe asgjësimin e kësaj sasie dhe ka nisur procedurat e nevojshme pranë organeve të drejtësisë. Sasia e konfiskuar dhe asgjësuar ishte e destinuar për shpërndarje në pika të ndryshme shitëse në Ferizaj”, thuhet në njoftim

Po ashtu Komuna e Ferizajt ka falënderuar Inspektoratin Komunal falënderon Policinë e Kosovës, gjegjësisht Njësinë e Trafikut Rrugor për bashkëpunimin dhe vigjilencën ndaj këtyre rasteve, njëherazi inkurajon qytetarët ferizajas të denoncojnë rastet ku hasin në produkte të dyshimta në pikëpamje të cilësisë dhe kushteve të ruajtjes.