Adili tregon vitin kur do të zyrtarizohet gjuha shqipe në Maqedoni


Veprimtari i njohur i cështjes shqiptare, Gafurr Adili është shprehur me tone pesimiste për zbatimin e gjuhës shqipe në Maqedoninë e Veriut.
“Gjuha shqipe (në RMV) do të zyrtarizohet 51 vite pas “Mos-marrëveshjes së Ohrit”;Por (në v. 2051) nuk do të ketë kush ta flasi!”, është shprehur Adili.
Pengesat pēr zbatimin e gjuhës shqipe nuk kanë të ndalur, madje kohëve të fundit duke e keqpërdorur edhe ,,Komisionin e Venecias”, që me çdo kusht ky ligj ta humb kuptimin dhe mos të jetësohet assesi.

Baby Boo