A lejon Gjermania me 1000 euro të merrni azil?!


Një skandal i madh trondit Gjermaninë pasi u zbulua se në qytetin e Bremenit, licencat për azil po merrem në bazë të ryshfetin deri tek administratorët. Shuma thuhet se ishte 1,000 euro, por autoritetet u përpoqën ta dedektojnë skandalin.

Ministri i Brendshëm gjerman Horst Zeehofer është nën presion të intensifikuar brenda qeverisë, por edhe nga jashtë për shkak të mënyrës se si ai trajton “parregullsitë e mëdha” në procesin e lëshimit të lejeve të azilit.

Gjermania ka qenë duke dedektuar një skandal të madh çdo ditë pasi u zbulua se Zyra e Imigracionit dhe Shërbimit të Refugjatëve (BAMF) në Bremen kishte dhënë statusin e azilit për gati 1,200 refugjatë pa respektuar procedurën.

Dyshohet se statusi u dha me ryshfet, dhe në qendër të vëmendjes është ish-kreu i zyrës lokale në Bremen, Ulrike B.

Të martën, ZeHofer u tha mediave lokale se ai do të ndërmarrë “ndryshime organizative dhe të personelit” për shkak të këtij skandali.

Anëtarët e koalicionit të gjerë qeveritar i kanë thënë Seehofer të jetë më të hapur ndaj detajeve të skandalit.

Dy partitë e opozitës, AFD dhe FDP, tashmë kanë bërë thirrje për një hetim të plotë parlamentar mbi rastin duke thirrur komitetin e çështjeve të brendshme në Bundestag.

Baby Boo