A është Kovaçevski pasardhësi i Zaevit?


Konstatohet dorëheqja e Zoran Zaevit. Pas një debati të gjatë dhe reagimeve të shumta të anëtarësisë dhe udhëheqësisë së partisë, të cilët nuk pajtoheshin me largimin e tyre, dorëheqja e Zaevit është konfirmuar në dy organet më të larta partiake, së pari në Kryesinë Ekzekutive, e pastaj edhe atë Qendrore, pas çka menjëherë do të fillojë procesi për zgjedhje brendapartiake. Por, kush do të ulet në kolltukun e Zaevit pas dorëheqjes së tij?

Baby Boo

“Anëtar aktiv. Një anëtar aktiv i cili do të jetë gjithmonë këtu në parti dhe i cili do ta shtyjë përpara partinë. Një anëtar i cili do të punojë për unitetin e partisë, të cilin sonte dëshmuam se e kemi”, tha zëdhënësja e LSDM-së, Bogdanka Kuzeska.

Procedura për dorëzim kandidaturash filloi menjëherë, kurse kandidatët për postin – kryetar i LSDM-së kanë afat prej 7 ditëve që t’i dorëzojnë kandidaturat e tyre. Jozyrtarisht mësohet se shanset më të mëdha janë në anën e zëvendësministrit të Financave, Dimitar Kovaçevski, të cilin dje edhe vetë Zaevi e promovoi para Kryesisë Qendror si zgjidhje e mirë.

“Bëhet fjalë për një koment rreth cilësisë së një personi. Anëtarët e LSDM-së për kryetar të partisë do ta zgjedhin secilin profil i cili do të tregojë interes që t’i plotësojë kushtet e parapara me Statut dhe kuptohet profilin tjetër që e përmenda, i cili është i gatshëm të sjellë vendime shtetërore, i cili e përkrah procesin e integrimit evropian të vendit tonë dhe e vendos shtetin dhe qytetarët para partisë”, shtoi Bogdanka Kuzeska – zëdhënëse e LSDM-së.