A e dini pse vendoset shkronja ‘L’ në veturat e autoshkollës

Shkronja ‘L’ e cila vendoset në veturat e autoshkollës ka një kuptim që vije nga gjuha angleze, që do të thotë ‘Learners’.
Shumë shpesh na ka hasur të takojmë vetura të autoshkollës, thuajse çdo ditë.

Baby Boo

Mirëpo asnjëherë nuk e kemi ditur se çfarë domethënie ka shkronja ‘L’. Shkronja ‘L’ e ka kuptimin nga gjuha angleze që do të thotë ‘Learners’, e që në shqip i bie nxënës.
Pra kjo na bën të kuptojmë se aty është një shofer nxënës, i cili po mëson se si të ngasë veturën dhe që ende nuk e ka kaluar testin zyrtar të vozitjes.
Personat e tillë duhet të shoqërohen nga instruktori i kualifikuar dhe mbi veturë të vendoset shkronja L.

Restorant Lumare