A do tu jepet vaksina COVID-19 shtatzënave? Ja çfarë thotë gjinekologu kosovar


Mbi 64 milionë persona raportohet të jenë të infektuar me virusin Covid-19 në botë. Derisa numri i personave të infektuar me këtë virus po shkon duke u rritur, po rritet edhe nevoja për vaksinën ndaj këtij virusi. Por, se a mund të jetë e dëmshme vaksina te gratë shtatëzëna, për këtë ka folur gjinekologu Memli Morina.

Ai ka thënë se grave shtatzëna nuk duhet t’u jepet kjo vaksinë.
Ky është postimi i tij në FB:
Po e presim me padurim vaksinën COVID-19.
A mund ta marrin shtatzënat këtë vaksinë?

Shtatzënave nuk do t’iu jepet vaksina COVID-19. Ato mund ta marrin vetëm pas lindjes. Britania e Madhe është vendi i parë që e aprovoi këtë vaksinë dhe sipas rekomandimit të Public Health England shtatzënat nuk përfshihen në grupin e personave që do t’iu jepet vaksina.

Po e presim me padurim vaksinën COVID-19. A mund ta marrin shtatzënat këtë vaksinë? Shtatzënave nuk do t’iu jepet vaksina COVID-19. Ato mund ta marrin vetëm pas lindjes. Britania e Madhe është vendi i parë që e aprovoi këtë vaksinë dhe sipas rekomandimit të Public Health England shtatzënat nuk përfshihen në grupin e personave që do t’iu jepet vaksina.