7 milion njerëz vdesin çdo vit për shkak të ajrit të ndotur


Përafërsisht shtatë milionë njerëz vdesin çdo vit për shkak t ajrit të ndotur, thuhet sipas vlerësimeve të fundit nga Organizata Botërore e Shëndetësisë.

Ndotja e ambientit ose e ajrit të jashtëm shkaktoi rreth 4.2 milion vdekje në 2016, ndërkohë që nga ndotja e familjeve të prodhuara nga gatimi duke përdorur lëndë djegëse dhe teknologji ndotëse shkaktoi rreth 3.8 milion vdekje në të njëjtën periudhë, thuhet ne raportin e sotshëm.

E prapanushemë eshte se më shumë se 3 miliard njerëz dhe atë shumica e grave dhe fëmijëve në mesin e tyre ende po marrin frymë tymi vdekjeprurës çdo ditë, sepse përdorin lëndë djegëse dhe teknologji ndotëse në shtëpitë e tyre- tha Tedros Adhan Gebries, drejtor i Përgjithshëm i OBSH-së
Niveli i ndotjes së ajrit mbetet ende i lartë në shumë pjesë të botës, sipas studimit të fundit të OBSH. Të dhënat e reja tregojnë se 9 nga 10 persona marrin ajrë që përmbajnë koncentrime të larta të ndotësve.

Baby Boo