5 Hakerat më të mirë që bota ka njohur ndonjëherë!


Në botën e internetit  është shumë më e lehtë që të futemi në zonën personale të dikujt. “Personale”, nuk nënkuptojmë vetëm mediat sociale. Rrjeti botëror i intërnetit është një lodër e thjeshtë në duart e disa gjenive kompjuterik. Hackers, Black Hat Hackers, villains, crackers, kriminelë kibernetikë, piratët kibernetikë siç janë të njohur ndryshe, hedhin një softuer ose virus me qëllim të keq në një sistem për të fituar qasje në informacionin e dëshiruar.Këtu janë 5 “hakerat” kryesorë ose fëmijët e zhurmshëm që e vënë botën në frikë  me shkathtësinë e tyre.

 Gary McKinnon

1. Gary McKinnon

Gary McKinnon duhet të ketë qenë një fëmijë kureshtar dhe i shqetësuar, për të marrë informacion mbi UFO-t, ai mendonte se ishte më mirë për të marrë një qasje të drejtpërdrejtë në kanalet e NASA-s. Ai infiltroi ​​97 kompjuterë amerikanë , duke instaluar disa viruse dhe duke fshirë disa skedarë.  U zbulua së shpejti se McKinnon ishte fajtor për sulmin në faqet e internetit të ushtrisë dhe NASA-s nga shtëpia e tezes së të dashurës së tij në Londër. Ndërkohë që futja dhe fshirja e dosjeve nga këto faqe interneti nuk ishte e mjaftueshme, McKinnon vëndosi  një njoftim në faqen e internetit që thoshte, “Siguria juaj është kot.”

LulzSec

 

2. LulzSec

LulzSec ose Lulz Security, fituan kredencialet për piraterinë në Sony, News International, CIA, FBI, Scotland Yard dhe disa llogari të vlefshme. Pra, famëkeq ishte grupi që kur ata bënë një raport të rremë se Rupert Murdoch kishte vdekur. Motoja e grupit ishte , “Duke qeshur me sigurinë tuaj që nga viti 2011!” Ky grup dyshohet që të ketë kryer sulme në faqet e internetit të gazetave si  The Times  dhe  The Sun  për të postuar lajmet të pavërteta.

Adrian Lamo

3. Adrian Lamo

Adrian Lamo vendosi të bëj të famshëm duke sulmuar majat e teknologjisë. Ai u bë një lajm kur sulmoi në Yahoo , Microsoft, Google, dhe The New York Times. Lamo ishte një haker mobil, i cili ka sulmuar sistemet kompjuterike duke përdorur vende publike, si internet kafe e kafenetë. Lamo është paksa më ndryshe se të gjithë të tjerët, pasi ka arritur që jo vetëm t’i gjejë dobësitë, por edhe t’i vë ato në sistemet e hakuara. Ndërsa  u arrestua për rrjedhjen e disa qindra dokumenteve të ndjeshme të qeverisë amerikane, Lamo u fsheh ose duhet të supozojmë, që është i fshehu pasi nuk dihet asgjë për të.

Mathew Bevan dhe Richard Pryce

4. Mathew Bevan dhe Richard Pryce

Bomba e vërtet bërthamore mes Amerikës dhe Kores së Veriut. Dyshja hakoi kompjuterat ushtarakë amerikanë dhe i përdori atë si një mjet për të depërtuar në sistemet e huaja. Përmbajtja kryesore e Institutit Korean të Kërkimeve Atomike u hodh në sistemin e USAF. Kjo, megjithatë, mund të kishte çuar në një çështje të madhe ndërkombëtare.

Jonathan James

5. Jonathan James

I mituri i parë që do të burgoset për një krim  internet në moshën 16 vjeç, Ai instaloi një narkoman që shqyrtoi mesazhet e kaluara në mes të punonjësve të DTRA. Jo vetëm që ai mbante në kontroll  mesazhet që po kalonin por gjatë procesit, ai mblodhi fjalëkalimet dhe emrat e përdoruesve dhe detaje të tjera të rëndësishme të punonjësve, dhe më tej vodhi edhe softuare thelbësore. E gjithë kjo i kushtoi NASA-s që të mbyllë sistemin e saj përkohësisht. Megjithatë, Jonathan James kishte një fund të hidhur pasi bëri vetëvrasje në vitin 2008./PaCensurë