“46% e Ibrahim Rugovës nuk mund ta thejë asnjë politikan i gjallë në Kosovë”

Pretendimet e Lëvizjes Vetëvendosje për thyrjen e rekordit të kohës së ish-presidentit Ibrahim Rugova, i cili mori 46%, analisti kosovar Valon Syla thotë se nuk mund të arrijë.
Syla pretendon se fushtata e Vetëvendosjes për 50% ishte edhe ne zgjedhjet e tetorit po arriti ti marr vetëm 26%.

Baby Boo
Pekon Bakery

“Vetëvendosje shpesh herë ka deklaruar se është mbi 50%, po i njëjti e dijimë në zgjedhje ka përfunduar me 26%
“VV-ja shpesh herë ka deklaruar se është 51% edhe zgjedhje ka qenë i njëtjti po ne e dijimë në zgjedhjet ka marrë 26.6%. LDK-ja i kishte fituar 46%, që mendoj që ajo kohë e votimi ka përfunduar në Kosovë, rekodrin e Ibrahim Rugovës nuk ka politikan i gjallë që mund ta kapërcej duke pas parasysh që partitë funksionjnë kanë struktura të ndryshme, pa marrë parasysh gjendjen politke”, ka thënë Syla.

Zgjedhjet e vitit 2001 ishin zgjedhjet e para parlamentare pas luftës në Kosovë. Këto zgjedhje i fitoi bindshëm LDK-ja duke siguruar 45% të votave. Derisa PDK-ja ishte forca e dyte politike në vend, me vetëm 25%. E AAK-ja doli e katërta me vetëm 7.83% të votave.
Me 46% të votave, LDK-ja siguroi 47 deputetë, kurse PDK-ja 26 deputetë dhe AAK-ja vetëm 8.

Restorant Lumare