45% e grave do të jenë të vetmuara deri në vitin 2030, studimet tregojnë si të mos mbeteni pa partner


Hulumtimi më i fundit thotë se deri në vitin 2030 deri në 45 për qind e grave do të jenë të vetmuara. Ky është numri më i madh në histori.

Psikologia, terapiste për çifte, Dragana Penco ka publikuar një video me këtë temë në kanalin e saj në YouTube dhe ka lënë pa fjalë shumë njerëz.

Nëse jeni beqarë, ndiheni shumë mirë dhe dëshironi ta mbani në këtë mënyrë, thotë terapisti, atëherë kjo video nuk është për ju. Por nëse ndiheni të vetmuar, sigurohuni që ta dëgjoni. Nëse dëshironi të gjeni një partner, por mendoni se nuk ka njeri të përshtatshëm për ju, thjesht nuk jeni me fat dhe të gjithë vazhdojnë t’ju lëndojnë, dëgjoni.

Ne jemi njerëz të zakonshëm dhe na lejohet të bëjmë gabime. Të dy personat në çift do bëjnë gabime, gabimet janë të lejuara dhe është e drejtë t’i kapërceni.
Ne nuk pranojmë kritika. Gjithçka që na thotë personi tjetër, ne e përjetojmë shumë personalisht dhe egoja nuk na lejon të ndërtojmë një marrëdhënie.
Nuk i duam sa duhet, i kritikojmë. Disa njerëz thjesht nuk punojnë për ne, ne nuk na pëlqen lista e tyre e tipareve. Dhe a keni një ide se çfarë lloj partneri dëshironi? Është e rëndësishme për ta përcaktuar atë.
A na mungon diçka më e mirë? Nuk ka aq më të mira sa të ndryshme. Pyesni veten, a jeni tërhequr nga dikush vetëm sepse ju duket emocionues, apo dëshironi diçka që nuk mund ta arrini? Dhe para jush, për shembull, është një person i mirë i hapur ndaj dashurisë që është fizikisht tërheqës për ju…
Frika dhe refuzimi i njerëzve për shkak të tyre. Frika sigurisht që ka. Dikush ka frikë nga dashuria, dikush bëri një zgjedhje të keqe, dikush ka frikë të ndryshojë veten… Është e rëndësishme të dallojmë kur frika vjen nga ne dhe kur vjen nga rrethanat e jashtme./