44 vjeçari ka*pet nga policia, fal*sifikonte para


Sektori për Punë të Brendshme Tetovë sot (13-Mars) deri në Prokurorinë Themelore Publike Tetovë ka ngritur pa*di pen*ale kundër 44-vjeçarit B.Xh. nga Leshnica e Poshtme e Tetovës, për shkak të dyshimit se i njëjti ka kryer vepër pe*nale “fal*sifikim i parave”, i dën*ueshëm sipas nenit 268 të Kodit Pe*nal.

Me ak*uzën pen*ale, ai është sjellur para gjykatësit në një procedurë paraprake të Gjykatës Themelore në Tetovë, i cili ka urdhëruar parabu*rgim në afat prej 30 ditësh, pas së cilës i njëjti do të transferohet në INKP Bu*rgu “Shkupi” në Shkup për të vusjtur masën e parabu*rgimit. Gjatë kontrollit të kryer dje (12-mars) në shtëpinë dhe ambientet ndihmëse të B.DXh. janë gjetë dhe kon*fiskuar rreth 13 mijë euro të fal*sifikuara, 250 franga zvicerane, dinarë Kuvajtianë, formularë dhe materiale të tjera të fal*sifikuara (pulla, letër, etj.).