ZNAM propozoi ministrat – Filkov në Drejtësi, Minçev në Administratë


Igor Filkov dhe Goran Minçev janë propozuar për ministra në Ministrinë e Drejtësisë dhe në Ministrinë e Administratës Publike nga radhët e lëvizjes ZNAM. Emrat për anëtarët e qeverisë së re nga partia e Maksim Dimitrievski janë caktuar në mbledhjen e mbrëmshme të Komitetit Qendror të partisë.

Zëdhënësi i lëvizjes ZNAM, Nikola Memov, duke shpallur emrat e kandidatëve të tyre për ministra, dha edhe një biografi të shkurtër të tyre.

Për Igor Filkov nga Shkupi, i lindur në vitin 1979, i cili është edhe kryetar i Komitetit Qendror të lëvizjes ZNAM dhe anëtar i Bordit Ekzekutiv, Memov shtoi se është sipërmarrës privat, menaxher i kompanisë “Spectrum Medical” nga Shkupi, dhe më parë ka qenë bashkëpunëtor i jashtëm i projektit të FAO-Zyra në Shkup.

Për Minçev, i lindur në vitin 1972 në Shkup, i cili është ekonomist i diplomuar, sekretar i përgjithshëm i lëvizjes ZNAM, Memov kujtoi se ai është edhe ish-deputet në periudhën 2008-2014, ka qenë drejtor i Shërbimit për Çështje të Përgjithshme dhe të Përbashkëta në periudhën 2003-2006 dhe zëvendësdrejtor i Ndërmarrjes Publike “Ujësjellës dhe Kanalizime” nga viti 2002 deri në vitin 2003.

– Po diskutohet për zëvendësministrat, sekretarët e shtetit, gjithashtu janë hapur çështjet për nivelin e katërt dhe të pestë. Por ende nuk ka marrëveshje për ato pozicione. Sigurisht që publiku do të njoftohet fillimisht për pozicionet që kemi rënë dakord me partnerët e koalicionit në qeveri, dhe më pas përmes një procedure të brendshme partiake do të përcaktohen mbajtësit e funksioneve – tha Memov.