2975 të infektuar në total nga Koronavirusi në Maqedoni, 247 kanë vdekur!

Këto janë statistikat e fundit në Maqedoninë e Veriut!

Baby Boo

Momentalisht në Shkup ka 1721 raste aktive, apo deri tani janë infektuar mbi 2500 qytetarë.

Më shumë të infektuar ka në Çair-394, ndërsa në komunat Gazi Babë, Butel, Qendër, Aerodrom, Butel, Saraj dhe Karposh ka nga mbi 100 të infektuar. Në vend ka 40 vatra të koronavirusit, ndërsa gjymsa prej tyre janë në Shkup.
“Ka klasterë tjerë më të vogla në kontakt me ekzistuesit dhe njerëz që janë kontakte individuale me klasterë. Diku një periudhë më të gjatë mes 65-70% janë numër i ri i rasteve të pacientëve brenda klasterëve, ndërsa tjerët janë jashtë”- deklaroi Venko Filipçe.

Prej dje në spitalin e fëmijëve në Kozle pranojnë edhe të rritur me koronavirus. Atje për momentin ka tre pacientë dy fëmijë pa simptoma dhe një pacient 81 vjeç. Në spitalin Kozle ka 70 shtretër.