25 qytetet më ikonike: Prizreni së bashku me Parisin, Romën, Londrën e Madridin


Prizreni është një qytetet më të bukura në Kosovë dhe Ballkan, por edhe më gjerë. Qyteti antik i Kosovës është vlerësuar si një nga 25 qytetet më ikonike të Evropës nga prestigjiozja ‘National Geographic’.

Autorja e shkrimit, Christine Blau, u sugjeron lexuesve për të vizituar këtë qytet, mjaft atraktiv.

Të rinjtë e kanë pasur për obligim t’i vizitojnë qytetet e vjetra dhe kulturore, dhe më pas t’i klasifikojnë.

Kështu, “National Geographic” këtë vit ka përpiluar një listë me 25 qytetet më ikonike të Evropës, në mesin e së cilave gjendet edhe Prizreni i bukur.

Për bazë janë marrë ndërtimet nga shekulli 17 deri 19 dhe kultura e tyre, por, edhe mikpritja.

Në këtë listë janë edhe Madridi, Roma, Parisi apo edhe Vjena.

Lista

– San Marino, San Marino

– Granada, Spanjë

– Dublini, Irlandë

– Venecia, Itali

– Parisi, Francë

– Florencë, Itali

– Roma, Itali

– Barcelona, Spanjë

– Helsinki, Finlandë

– Bryzh, Belgjikë

– Madridi, Spanjë

– Budapesti, Hungari

– Vjena, Austri

– Prizreni, Kosovë

– Londra, Angli

– Kopenhaga, Danimarkë

– Praga, Republika Çeke

– Mostari, Bosnjë dhe Hercegovinë

– Brastilava, Sllovaki

– Stokholm, Suedi

– Tallinn, Estoni

– Vatikani

– Porto, Portugali

– Krakowi, Poloni

– Amsterdami, Holandë.

Baby Boo