14 vjeçarja shitet nga babai i saj për nipin e tij

Familja emigrante afgane që jetonë në Turqi, babai e shiti të bijën e tij 14-vjeçare për 8 mijë dollarë për djalin e vëllaut të tij  Bahrein Rasul (25).

Nëna e vajzës, e cila u kundërshtoj shitjen e vajzës së saj, u largua nga burri për shkak të dhunës nga bashkëshorti i saj. Babai dhe djali i xhaxhait u arrestuan nga policia turke.

Imami afghan Hance Resulis (e 36) me gruan e tij Mary Resulis (28), erdhën në Turqi në mënyrë të paligjshme me tre fëmijëe e tyre dy vite më parë. Familja, filloi të punonte në punëtorinë e tekstilit të vëllait të tyre, ndërsa vajza e tye 14 vjeçare së bashku. Disa ditë me vonë, Meryem Rasuli, nëna shkoj në polici, duke denocuar burrin e saj se kishte shitur  vajzat  për 8 mijë dollarë për djalin e xhaxhait. Për shkak të kundërshtisë se saj burri e kishte dëbuar nga shtëpia.

14-vjeçarja, u strehua nga policia në Qendrën për Monitorimin e Fëmijëve.

“Babai im më ka martuar me djalin e xhaxhait tim. Thashë se nuk dua, ai më rrahu dhe më kërcënoi të me vriste. Mami nuk e dinte, më vonë mësoi. Kur ishim vetëm me Bahradin Rasuli, ai po më abuzonte”, i tha policisë 14 vjeçarja.

Policia turke me vendim të prokurorit ka arrestuar babain e vajzës dhe djalin e xhaxhait.

Baby Boo