19 vite nga renja e Dëshmorit Ismet Bajrami, u betuam si burra se do të luftojmë ti bashkojmë trojet tona

26 Maj 2001-26 Maj 2020
19 vite nga renja e Dëshmorit Ismet Bajrami

Ma ruani lirinë

Qielli ishte vrenjtur toka kërkonte shi
Shokët të radhitur kërkonin liri

U betuam si burra në flamur me betimin e luftëtarit se do të luftojmë ti bashkojmë trojet tona

Edhe pse armiqt u munduan që të na shtypin e sna shtypën dot

Ishim betuar gjithë se do të luftonim
Për Atdheun tonë se i shenjtë ishte vendi jonë.

Për lirinë e shejtë lamë fëmijët jetimë
Shpirtin ma kanë përvëluar familja
E shum më shumë fëmijët e mi

Unë rashë por unë nuk kam vdekur
Shekujt le të kalojnë
Unë ende ju shoh nga varri im
Edhe pse jam i mbuluar unë ju dëgjojë.

Unë ende i kam rrobat të veshura,me gjak,mos vallë menduat se vdes Dëshmoriii?!

Kur gjarpërinjtë deshën të na helmojnë
Dhe në pritë na vranë
Buzëqeshëm dhe u bëmë gjithë krenarë

U përjetsuam në altarin e lirisë
Duke vdekur faqebardhë
Si burra shqipëtarë

Betohem se nuk kam kursyer asgjë për atdheun dhe tokën time,dhashë gjithçka për popullin shqiptarë madje dhe jetën time , gjakun tim bëra flamur??

Me flamurin?? në gjoks dhe armën në krah me dëshirën time iu bashkova luftës
Pikërishtë me atë flamurë?? më mbuluan që ti bashkohem përjetsisë
Lavdi Dëshmorëve të Kombit

Baby Boo