12-vjeçarët po rekrutohen për t’u bërë dilerë të drogës


Bandat urbane janë duke përdorët fëmijët që janë deri në moshën 12-vjeçare për t’i ndihmuar ata që të shpërndajnë drogën brenda dhe jashtë qytetit.

Ka pasur një numër të madh të arrestimeve të adoleshentëve të cilët merren me shpërndarjen e drogës, të cilët përdoren si “mushka” të drogës, në Angli.

Të dhënat në bëjnë të ditur se numri i personave të arrestuar nën moshën 18 vjeçare për posedim dhe furnizim të drogës është rritur për 28 përqind në mes viteve 2013 dhe 2017, nga 1 mijë e 639 në 2 mijë e 097, shkruan The Guardian, përcjell Insajderi.

Qarku i trafikimit të drogës, i njohur edhe si “vendi i shkuar” ose OT (atje), përfshin banda urbane që shëprndajnë drogë të “klasës A” dhe paratë në mes të shpërndarësve të brendshëm të qytetit dhe zonave provinciale. Të rinjtë rekrutohen nga tregtarët që i dhurojnë ato dhe u ofrojnë atyre para për të shitur drogë në vende jashtë qytetit.

Shifrat tregojnë se fëmijët deri 12 vjeç janë arrestuar për posedim me qëllim të furnizimit me heroinë dhe kokainës. Fushat që panë rritjen më të madhe të numrit të arrestimeve ishin Norfolk, Devon dhe Dorset. /Insajderi.com

Baby Boo