Zhdukja e shqiptarve në qytetin e Ohrit (Video)

Rreth 100 vjet më parë Ohri, ka patur mëse 80 për qind të popullsisë shqiptare, ndryshe nga sot ku shumë raporte janë përmbysur… Sipas të dhënave tashmë shqiptarët në këtë qytet kanë mbetur më pak se 6 për qind. Por ku shkuan shqiptarët? Çfarë ndodhi me ta? U asimiluan, u detyruan të largohen, u zhdukën apo çfare ?

Baby Boo

Si qëndron e vërteta ? Qëllimi ynë është të zbulojmë se çfarë ndodhi me shqiptarët e këtushëm dhe historinë e tyre, por mbi të gjitha atë që ende fshihet në rrugicat e këtij qyteti, ku dikur jetonin kaq shumë shqiptarë.