Shtetet e Bashkuara kanë miratuar përdorimin e pilulave antivirale të Pfizer

Agjencia Amerikane për Zbatimin e Barnave (FDA) ka miratuar pilulën urgjente të enigmës kundër COVID-19, e cila është një fazë e rëndësishme në luftën kundër pandemisë, e cila mund t’u mundësojë miliona pacientëve të marrin trajtim.

Baby Boo

“Ky miratim ofron një mjet të ri për të luftuar Covid-19 në një kohë të rëndësishme të pandemisë, kur shtamet e reja po shfaqen,” tha një zyrtar i FDA, Patricia Cavazoni, në një deklaratë.

Pilula mund t’u jepet pacientëve me rrezik të lartë mbi 12 vjeç, tha agjencia amerikane.

Pilula do të mund të merret në shtëpi dhe duhet të parandalojë format e rënda të sëmundjes.