Shkrimtarja dhe mjekja maqedonase: Nga 20 pozitiv vetëm njëri është shqiptar e ju mendoni se muslimanët janë fajtor


Shkrimtarja dhe mjekja maqedonase, Marija Janevska ka reaguar ndaj islamofobisë dhe albanofobisë së hapur me rastin e përhapjes së rasteve të Covid 19, transmeton Almakos.

Ajo në reagimin e saj thotë se nga 20 raste pozitiv vetëm njëri është shqiptar:

JAM LODHUR MË!

Po, kështu do ta filloj këtë status. Të gjithë ata që më njohin e dinë që unë rrallë shkruaj statuse, sidomos jo ato politike. Por njerëz, ne jemi njerëz budallenj.

Më lejoni t’ju sqaroj me disa fakte nga “brenda”, prej këtu ku ne përballemi çdo ditë me koronën, pse nuk është shpikur dhe nuk ka korona.

Politikanët nuk janë fajtorë. Fajtorët janë ata që para ndërtese u përqafuan dhe u ulën sikur të mos ketë asgjë të nesërmen. Ata bëjnë ahengje dhe dehen.Fajtorë ësht xhaxhi Distanca 2 metra dhe pa maskë, u kollit sikur shpërtheu në veshin tim. Nëse një pacient pozitiv korona nuk mban maskë, mundësia e transmetimit është 70%, dhe nëse ai mban maskë atëherë mundësia është 5%. E shikova dhe i kërkova të vendose një maskë, ai më tha që ishte e ngrohtë. Ai nuk ishte as shqiptar, as turk, as rom – pse i shohim dhe i akuzojmë bashkëqytetarët e fesë islame . Por ne do të vijmë në atë në pikën tjetër.

Nëse do të kishin mbyllur Çairin dhe Sarajin dhe jo tërë Shkupin, pse vetëm “muslimanët” ishin pozitivë. Mirë, a jeni të shëndetshëm? Unë debatoja dje me miqtë. Në një listë me 20 pozitive, një është shqiptare. Pjesa tjetër janë Igor, Marko, Petkana, Trajanka dhe të ngjashme. 50% janë nga Aerodromi, 50% janë nga Karposhi. Por nëse është kështu, shtrëngoni shpatullat Myslimanët nuk i respektuan rregullat dhe ishin fajtorë.Ju jeni i pari që hani krunde në tema myslimane-krishtere, të zeza apo të bardha. Tabela e thjeshtë.

Virusi nuk ishte i tmerrshëm. Epo, kjo pikë është e preferuara ime. Vetëm një grip pak më i fortë sidoqoftë, me ethe të lartë. Më lejoni t’ju sqaroj pak. Virusi korona sulmon mushkëritë në një mënyrë që shkakton edemë dhe mbushen me ujë. Alveole të tilla jofunksionale (flluska të vogla që shkëmbejnë gaze) nuk mund të funksionojnë. Dhe, pavarësisht se çfarë bëni, nuk mund të merrni oksigjen të mjaftueshëm në trupin tuaj. Nuk mundesh Asnjë pajisje në botë, asnjë ilaç në botë nuk mund t’ju japë oksigjen nëse alveolat nuk mund të bëjnë shkëmbimin themelor të gazit. Pacientët vendosen në respirator (JO VENTILATOR) me shpresën se do të rimarrin disi mushkëritë dhe do të jenë në gjendje të kryejnë funksionin e tyre vetë.

Por respiratori nuk mund të normalizojë patjetër oksigjenimin, ai vetëm mund ta përmirësojë atë.Dhe së fundi, pse njerëzit vdesin nga korona? Pa oksigjen asnjë ind nuk mund të funksionojë dhe organet dështojnë(dorëzohen). Ju duhet të shihni se si gjendja e një njeriu të ri të shëndetshëm dhe të drejtë po përkeqësohet në mënyrë drastike nga dita në ditë, në mënyrë që të kuptoni se sa serioze është.
Më vjen shumë keq për kolegët e mi, të cilët pa asnjë keqardhje,ÇDO DITË

Nguliten-bllokohen në punë.Në njërën prej ditëve kolegia ime ishte në punë ndërrimi i dytë në vend të orës 10 të mbrëmjes, shkoi në shtëpi në orën 4 të mëngjesit. Dhe si kjo është çdo ditë e javës.Juve ju vjen ngrohtë me maska, syzet u turbullohen kur mbulojnë hundën. Abe njerëz. Le të përpiqemi të jemi plotësisht në një hapësirë për më shumë se 12-13 orë dhe më pas do të flasim. Por ka edhe një pikë tjetër – profesionistët e mjekësisë nuk duhet të ankohen, sepse është puna e tyre. Mjerim.Fundi më poshtë.

Ata më qeshin sepse iki kur shoh në trotuar një njeri. Është qesharake . Por nuk ka rëndësi, ju fajësoni politikanët, muslimanët, të huajt dhe kush do të vijë në tapetin tuaj tjetër.

Nuk jemi për asgjë!/Almakos/

Baby Boo