fbpx

Monstrumi me titull shkencorë

Tragjedia e madhe që ndodhi sot në autostradën Shkup-Tetovë mori jetën e 13 njerëzve. Të gjithë që kanë pak yndyrë njerëzore e ndan dhimbjen me familjarët e të dëmtuarve. Por, edhe në këso raste tragjike dikush prej “fqinjëve” tanë është kënaqur, duke bërë krahasime me rastin e Karpallëkut gjatë luftës së vitit 2001.

I tillë ishte rasti me “profesoreshën” universitare të Shën Kirilit & Metodit “zonjën” Biljana Vankovska, e cila përjetoi kënaqësi shpirtërore nga kjo tragjedi.

“Zonja” që fatkeqësisht është ligjëruese universitare në Fakultetin Juridik ka urrejtje patologjike ndaj shqiptarëve, tragjedinë e sotshme e krahasuaka me atë të Karpallëkut të 2001-ëshit. Kjo monstër melezare urgjentisht duhet larguar nga vendi i saj i punës sepse helmon shumë breza me nacional-shovinizëm.

Soji i saj është pjellë e nacional-shovinizmit errësirë sllavo-maqedonas që përposë urrejtjes gjë tjetër nuk din. Sot ishte kulmi i projektit shtatëdhjetë vjeçar i cili vetëm urrejtje ka mbjellur kundrejt një etnie e cila asnjëherë nuk ka dashur ti shfarosë ata nga shfaqja e dheut.

Monstrumet e tilla fatkeqsisht mbajnë tituj shkencorë dhe janë dominues në opinionin publikë në Republikën e Maqedonisë Veriore (RMV).

Për fund si mësimdhënës që jam, kërkojë largimin e monstrumit Biljana nga Fakulteti Juridik në Universitetin Shën Kirili & Metodi në Shkup.

Mevludin Sulejmani
Kumanovë
Shkurt, 2019

Përmbajtjet që i merr PaCensurë nga burime tjera nuk i nënshtrohen licencës Creative Commons 1.0, e cila përndryshe është e zakonshme, për përmbajtjet të cilat i plason kjo platformë mediatike. Ju lutemi, konsultohuni me buruesit për marrje të përmbajtjeve të tilla.

Pa Censurë botohet në www.pacensure.com dhe mund të merren në tërësi, sipas licencës Creative Commons 4.0.