Mbyllet pika e vaksinimit te Shtëpia e Kulturës në Tetovë

Une etudiante infirmiere de la haute ecole de sante La Source vaccine une personne a l'aide du vaccin de Moderna contre la Covid-19 lors de l'inauguration pendant la pandemie de Coronavirus (Covid-19) du centre de vaccination de Beaulieu ce lundi 19 avril 2021 a Lausanne. (KEYSTONE/Laurent Gillieron)

Nga sot mbyllet pika e vaksinimit kundër Covid-19 te Shtëpia e Kulturës në Tetovë. Deri më tani kjo ishte pika më e madhe për vaksinim kundër kovid-19.Qytetarët do të mund të imunizohen vetëm në Shtëpinë e Shëndetit pranë Spitalit të Tetovës. Vendimi është marrë si rezultat i interesimit të ulët të qytetarëve për t’u vaksinuar.

Javëve të fundit, në bazë ditore në Tetovë janë vaksinuar rreth 300 qytetarë, përfshirë ata me dozën e parë, të dytë dhe të tretë.

Shtëpia e Shëndetit ka kapacitet për 500 vaksinime në ditë, prandaj dhe mbyllja e pikës vaksinale në Pallatin e Kulturës është parë si e arsyeshme. Në Tetovë deri më tani është vaksinuar 54% e popullsisë.

Baby Boo