Këshilli Gjyqësor i vendosur për parandalimin e korrupsionit në gjyqe

Dita Ndërkombëtare Kundër Korrupsionit paraqet edhe një arsye tjetër që Këshilli Gjyqësor t’u bëjë thirrje qytetarëve që kanë njohuri dhe informacione për raste të korrupsionit në gjyqësor, t’i raportojnë ato. Për arritjen e aspiratave për një gjyqësor jo-korruptiv që dalin nga reformat, është i domosdoshëm bashkëpunimi i institucioneve me qytetarët, thuhet në një deklaratë të Këshillit Gjyqësor me rastin e Ditës Ndërkombëtare Kundër Korrupsionit.

Baby Boo

“Këshilli Gjyqësor shpreh gatishmërinë për t’ju dal në ndihmë të gjithë atyre që janë përballur me një rast korrupsioni në gjykata dhe për këtë arsye inkurajon qytetarët që të mos bien pre e sjelljeve korruptive, por t’i raportojnë këto raste”, thuhet në njoftimin e Këshillit Gjyqësorë.