Ja sa përdorues të mediave sociale ka në botë!

Agjencia e monitorimit të medias Ajans Press shqyrtoi raportin “Gjendja e Dixhitalit në 2021” nga ne jemi social.
Si rezultat i të dhënave të marra nga raporti, u zbulua se popullsia e botës arriti në 7.89 miliardë, ndërsa 5.29 miliardë prej tyre përdornin celularë. 5.29 miliardë njerëz në botë përdorin telefona celularë dhe numri i përdoruesve të internetit është rritur me 4.8 për qind krahasuar me vitin e kaluar. Përdoruesit e mediave sociale janë rritur gjithashtu me më shumë se 400 milionë në 12 muajt e fundit në 4.55 miliardë. Mediat sociale të cilat janë bërë pjesë e pazëvendësueshme e jetës sonë, përdoren dhe fliten gjithnjë e më shumë çdo vit. Është rritur me më shumë se 400 milionë në 12 muajt e fundit. Ndërsa numri i përdoruesve të internetit u rrit me 4.8 për qind krahasuar me një vit më parë, ai arriti në 4.88 miliardë, ndërsa përdoruesit e mediave sociale u rritën me më shumë se 400 milionë në 12 muajt e fundit në 4.55 miliardë. Kjo tregoi se interesi për mediat sociale u rrit gjatë periudhës së pandemisë.

Duke parë të dhënat, është regjistruar se më shumë se 1 milion përdorues të rinj vijnë në mediat sociale çdo ditë globalisht. Për më tepër, u njoftua se popullsia globale në rritje pritet të kalojë 8 miliardë deri në mesin e vitit 2023. Është bërë e ditur edhe numri i lajmeve për mediat sociale në median e shkruar.Në analizën mediatike të bërë nga Ajans Press për këtë temë, u bë e qartë numri i lajmeve të pasqyruara në shtypin e shkruar. Në ekzaminimin e kryer që nga fillimi i vitit 2021, janë zbuluar 163.944 media të lidhura me mediat sociale. Kur shikojmë numrin e lajmeve në shtyp për internetin, vërehet se janë 111 mijë e 545 lajme dhe janë regjistruar 42 mijë e 874 lajme që lidhen me popullsinë.

Baby Boo