fbpx

Hajgaret e mediave serbe: Në Serbi veprojnë të paktën 150 agjentë shqiptar

Gazeta serbo-fashiste “Informer” e finacuar direkt nga Rusia njihet për prodhimin e lajmëve të rreme në stilin rus-komunist.

Sipas kësaj gazete agjentët e Shërbimit të Inteligjencës Shqiptare SHISH, në Serbi janë të ngarkuar me mbledhjen e informacionit rreth marrëdhënieve midis Beogradit dhe Moskës. Qëllimi i tyre është të përjashtojë Rusinë nga negociatat ndërmjet Prishtinës dhe Beogradit dhe ta detyroj Serbinë që të njohë shtetin e Kosovës.

Ky informacion u publikua dje nga portali rus ‘Sputnik’, (ky portal edhe më zi se sa Informer) duke cituar burime nga Kremlini pranë Vladimir  Putinit. Detyra kryesore e agjentëve shqiptar, sipas pretendimeve në Moskë, është të dëbojë Rusinë nga negociatat ndërmjet Prishtinës dhe Beogradit dhe dhe ta detyroj Serbinë që të njohë shtetin e Kosovës.

Sipas këtyre pohimeve, Shërbimit të Inteligjencës Shqiptare SHISH, ka marrë nga autoritetet në Tiranë një direktivë që dialogun midis Beogradit dhe Prishtinës të shkatërrojnë, sepse vlerësohet se kjo është e vetmja mënyrë që Serbia të njohë Kosovën.

Sipas pretendimeve serbe SHISH ka për mision shkatërrimin e marrëdhënieve të Beogradit dhe Moskës për të përjashtuar Kremlinin plotësisht nga ‘historia e Kosovës’. Sputnik rus citon ish-operativin UDB’së Bozidar Spasic, i cili thotë se rreziku kryesor nga aktivitetet e agjentëve të SHISH-it buronte nga lidhjet e tyre me shërbimet e vendeve të mëdha të NATO-s.

Përmbajtjet që i merr PaCensurë nga burime tjera nuk i nënshtrohen licencës Creative Commons 1.0, e cila përndryshe është e zakonshme, për përmbajtjet të cilat i plason kjo platformë mediatike. Ju lutemi, konsultohuni me buruesit për marrje të përmbajtjeve të tilla.

Pa Censurë botohet në www.pacensure.com dhe mund të merren në tërësi, sipas licencës Creative Commons 4.0.