Filipçe: “Pas masave qëndrojnë Ministria e Shëndetësisë dhe Komisioni për Sëmundjet Infektive”


Pas masave qëndrojnë Ministria e Shëndetësisë dhe Komisioni për Sëmundjet Infektive, të gjithë ekspertët përkatës të këtyre fushave, duke filluar nga parimet e mjekësisë dhe epidemiologjisë. Ato janë të nevojshme për të ruajtur gjendjen relativisht të qetë epidemiologjike në vend, tha ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe.

Këto masa të propozuara, të cilat nesër do të diskutohen në seancën e Qeverisë, janë edhe juridikisht të arsyetuara, tha Ministri.“Mbrojtja e shëndetit të personal dhe të shëndetit të të tjerëve është në Kushtetutë në nenin 39, në Ligjin për marrëdhëniet e punës në nenin 32. Gjykata Kushtetuese tashmë ka vendosur për ankesat e mëparshme për interpretimin e kushtetutshmërisë së masës për vaksinimin e detyrueshëm tek fëmijët gjatë pranimit në çerdhe. Vendimi i Gjykatës Kushtetuese ishte se shëndeti publik është mbi të gjitha”, tha Filipçe.

Ministri apeloi që qytetarët të vaksinohen, tha se tashmë spitalet janë të mbingarkuar, departamentet infektive në vend janë plot. Në Shkup janë ricaktuar Klinika në repartet e Covid-it si neurologji dhe dermatovenerologji, kështu që pacientët me sëmundje neurologjike referohen në spitale të tjera.

Baby Boo