Çfarë tha Boçvarski për aksidentin tragjik, kush nga ta është kontrolluar?


Ka institucione që punojnë dhe hetojnë përgjegjësinë për aksidentin e autobusit, në fund do të përgjigjen se ku ka qenë gabimi dhe sipas kësaj të gjithë do të marrin përgjegjësi”, tha sot ministri i Transportit dhe Lidhjeve Blagoj Boçvarski.

Baby Boo

Në lidhje me përgjegjësinë e departamentit që ai drejton për aksidentin në të cilin humbën jetën 45 pasagjerë dhe u lënduan shtatë, Bochvarski tha se në kuadër të aktiviteteve të tyre dhënia e licencave është plotësisht e pandërprerë deri më tani, licenca u jepen kompanive që kanë kërkuar për të kryer një veprimtari të tillë, si dhe licenca për të gjithë ata që kanë aplikuar për një dokument të tillë që automjetet e tyre të udhëtojnë dhe të kryejnë një veprimtari të caktuar.

“Ne kemi kontrolluar dy shoferët që kanë ngasur këtë autobus (autobusin e përflakur më 23 nëntor në Bullgari). Kur do të marrim informacione të tjera nga Prokuroria apo institucione tjera, ne do t’i kontrollojmë të gjithë shoferët që kanë qarkulluar në atë relacion (Shkup-Turqi)”, tha Boçvarski.

“Jemi në hetim dhe nuk do të doja që Ministria të kthehet në një organ hetimor dhe të mos jap më asnjë informacion. Është e rëndësishme që hetimi të vazhdojë në përputhje me procedurat dhe çfarëdo që të thotë Prokuroria, ne jemi këtu për të mbështetur dhe për të ofruar të gjitha dokumentet dhe informacionet e nevojshme”, tha Boçvarski.