fbpx

Bejli: Jam thellësisht i shqetësuar nga thashethemet e rreme se SHBA ndikon në gjyqësorin

Gjykata penale e publikoi shkresën e ambasadorit amerikan Xhes Bejli tek kryetari i Gjykatës, Ivan Xholev, në lidhje me siç thotë, “thashethemet e vazhdueshme të rreme me pretendimet se Ambasada e SHBA-së ka për qëllim të ndikojë tek gjykatësit”, përcjell Portalb.mk.

Ai thotë se çfarëdo sugjerimi që SHBA-të dëshirojnë të menaxhojnë me ndonjë vendim gjyqësor, është i rremë.

“Jam thellësisht i shqetësuar prej këtyre thashethemeve të rreme, duke pasur parasysh përkushtimin tonë për gjyqësor të pavarur. Për të ndihmuar të zbulohen këto thashetheme të rreme, ju lutem ta ndani përmbajtjen e kësaj letre me kolegët tuaj gjyqtarë, me qëllim që ata të binden se pozicioni jonë është dhe do të ngelet i njëjtë, e kjo është se ata janë të pavarur në zbatimin e ligjit dhe se asgjë tjetër përveç fakteve dhe ligjit, nuk duhet të ndikojë në vendimet e tyre”, thuhet në letrën e Bejlit.

Ai thekson që SHBA e mbështesin dhe angazhohen për pavarësi të gjyqësorit maqedonas dhe se ky është mesazhi i tyre publikisht dhe privatisht.

“Ne besojmë se gjykatësit duhet të marrin vendime në bazë të ligjeve në fuqi dhe dëshmive të lejuara, e jo në bazë të çfarëdo vlerësimi politik apo intervenimeve të ndonjë figure politike apo qeveritare. Ky është mesazhi ynë i vazhdueshëm, publikisht dhe privatisht”, thotë ai.

Ambasadori amerikan shton se mbetet i përkushtuar në bashkëpunimin me Xholevin dhe gjykatësit tjerë në Maqedoni me qëllim që shteti të gëzojë përfitimet nga gjyqësori i krejtësisht i pavarur dhe të drejta e liri të cilat në esencë varen nga sundimi i vërtetë i të drejtës.

Përmbajtjet që i merr PaCensurë nga burime tjera nuk i nënshtrohen licencës Creative Commons 1.0, e cila përndryshe është e zakonshme, për përmbajtjet të cilat i plason kjo platformë mediatike. Ju lutemi, konsultohuni me buruesit për marrje të përmbajtjeve të tilla.

Pa Censurë botohet në www.pacensure.com dhe mund të merren në tërësi, sipas licencës Creative Commons 4.0.