Arti i drurit nga një fshat i Turqisë, e në botë!

Ali Rıza Atesh, i cili jeton në lagjen Ünye të fshatit Ordu në Turqi , merr porosi nga vende si SHBA, Franca, Gjermania dhe Anglia për veprat e tij që i shndërroi në art në punishten e tij prej 7 metrash katrorë.

Baby Boo

Ali Rıza Atesh, i cili lindi në Francë dhe u kthye në vendlindje në moshën 6-vjeçare me familjen e tij, u interesua për punimin e drurit gjatë shkollës së mesme. Aliu i cili për hobi prodhon modele anijesh dhe makinash prej druri abazhurë dhe korniza, për shkak të problemeve shëndetësore iu desh të linte profesionin e të atit, të cilin e bënte prej 30 vitesh si servisues i artikujve të bardhë. Aliu iu drejtua artit të drurit, i cili është hobi i tij me këshillën e miqve të tij rreth 8 vjet më parë.

Aliu, i cili e filloi karrierën e tij në punishten që krijoi në katin e parë të shtëpisë së tij, vazhdoi të ndiqte artin e tij në dyqanin prej 7 metrash katrorë ku u zhvendos. Aliu ua dorëzon veprat e tij entuziastëve vendas dhe të huaj përmes mediave sociale. Ai është shumë i lumtur që e ndjek hobin e tij si profesion. Aliu ka theksuar se në punimet e tij ka përdorur pemë vendase si bli, manit, gështenjës, qershisë dhe shkozës, ndërsa ka thënë se gjatë vizatimit ka përdorur busull, vizore, laps dhe gdhendje me thikë. Duke theksuar se ai i merr shumicën e porosive të tij përmes rrjeteve sociale, Ateş tha: “Proceset si vizatimi, ndërtimi, montimi, gdhendja dhe prerja kërkojnë shumë kohë. Një produkt nuk del para një muaji. Ai përfshin tavëll, piktura, kuti të ndryshme, kuti muzikore, disqe, ka”, tha ai. Duke shpjeguar se mori një porosi për një foltore dhe një tryezë nga një klerik i krishterë i ardhur në Ünye nga Shtetet e Bashkuara, Ateş dërgoi porosinë për të cilën shpenzoi 1.5 vjet.