Anketa e Brima Gallupit: BESA ju afrohet seriozisht BDI-së dhe ASH-AAA (Foto)

“Brima Gallup” së fundmi ka publikuar një anketë me qytetarët për rejtingun e partive politike. Tek blloku shqiptar, e para vazhdon të jetë BDI-ja me 6.3%, e ndjekur menjëherë nga koalicioni opozitar me 5.9%, ndërsa Lëvizja BESA me 3.9%.

Baby Boo

Në anketat e fundit të publikuar nga instutet amerikane, Lëvizjen Besa e nxjerrin si parti e cila ka më së shumti rritje në elektoratin shqiptar.

Ndërsa, në pyetjen “Nëse mbahen zgjedhjet parlamentare sot, për cilën parti politike do të votonit në kampin maqedonas?” 18.9 përqind e të anketuarve thanë se do të votonin për LSDM, ndërsa 16.3 përqind thanë se do të votonin për VMRO-DPMNE.