Zaev: Jemi të vendosur t’i përmirësojmë kushtet e punës në Prokurori

Qeveria është e vendosur të ndihmojë që të përmirësohen kushtet e punës në Prokurori, i ka porositur kryeministri Zoran Zaev prokurorët me të cilët sot pati takim në Prokurorinë shtetërore.

Zaev, siç kumtoi pres shërbimi qeveritar, ka theksuar se ky institucion është i rëndësishëm për shtetin dhe se në bashkëpunim me Ministrinë e Punëve të Brendshme është gjetur zgjidhje për problemin me sigurimin në Prokurorinë Publike.

“Jemi të vendosur që t’i përmirësojmë kushtet për punë dhe ta mbështesim modernizimin e këtij institucioni. Kjo është pjesë përbërëse në efikasitetin e proceseve, që ndikon edhe në institucionet e tjera dhe jetën e qytetarëve”, ka thënë Zaev.

Ka apeluar prokurorët të bëjnë gjithçka është në kompetencë të tyre që të dinamizohen proceset e denacionalizimit dhe të mos ketë ngecje pasi është përfitim prej kësaj do të kenë edhe qytetarët edhe shteti.
Krahas për mundësitë për përmirësimin e kushteve për punë, në takim është folur edhe për koeficientin për përllogaritjen e pagave të prokurorëve publikë.

“Prokurorët në takim kanë shprehur falënderim për vizitën dhe kënaqësinë prej mbështetjes së Qeverisë për sigurimin e kushteve të kuadrit dhe për logjistikë për përmirësimin e punës së këtij institucioni. Sigurimi i pajisjes për digjitalizimin e Arkivit dhe të gjitha lëndëve që në të ardhmen do të pranohen për punë dhe angazhimet të vihet sistemi elektronik janë kyçe për rritjen e efikasitetit”, thonë nga Qeveria.

Prokurori i shtetit, Fehmi Stafa u falënderua për këtë vizitë të parë të kryeministrit në këtë institucion.

Përmbajtjet që i merr PaCensurë nga burime tjera nuk i nënshtrohen licencës Creative Commons 1.0, e cila përndryshe është e zakonshme, për përmbajtjet të cilat i plason kjo platformë mediatike. Ju lutemi, konsultohuni me buruesit për marrje të përmbajtjeve të tilla.

Pa Censurë botohet në www.pacensure.com dhe mund të merren në tërësi, sipas licencës Creative Commons 4.0.