Hapet konkursi i dytë publik për blerjen e tokave bujqësore shtetërore në Maqedoni

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ujërave ka ka hapur konkurs publik për dorëzimin e ofertave për interes të blerjes së tokës bujqësore shtetërore.

Të drejtë për të marrë pjesë në konkursin publik kanë personat fizikë dhe personat juridikë të regjistruar në kadastrin e patundshmërive si pronarë të oranzherive dhe objektet ndihmëse që janë në funksion të oranzherive, domethënë objektet në oborrin komercial.

“Me këtë konkurs, pronarët e serave do të kenë mundësinë të blejnë tokën në të cilën gjendet sera, e cila aktualisht është në pronësi të shtetit. Me blerjen e listës së pronave, pronarët e oranzherive do të kenë mundësi të investojnë në objektet për ngritjen e kredive për rinovimin dhe modernizimin e objekteve, por gjithashtu do të kenë të drejtë të aplikojnë për masat nga programi evropian IPARD. Mundësia e hapur për investime të reja në fund do të ndikojë në vëllimin dhe cilësinë e prodhimit”, njoftojnë nga Ministria e Bujqësisë.

Përmbajtjet që i merr PaCensurë nga burime tjera nuk i nënshtrohen licencës Creative Commons 1.0, e cila përndryshe është e zakonshme, për përmbajtjet të cilat i plason kjo platformë mediatike. Ju lutemi, konsultohuni me buruesit për marrje të përmbajtjeve të tilla.

Pa Censurë botohet në www.pacensure.com dhe mund të merren në tërësi, sipas licencës Creative Commons 4.0.