Do të çuditeni përse Coca-Cola e Serbisë nuk po futet në Kosovë

Njëra nga brendet më të dashura në botë, ai i Coca Cola’s, që prodhohet në Serbi, ka probleme për t’u futur në vendin tonë. Dogana e Kosovës e ka kthyer secilin kamion të tyre.

Ani pse Qeveria e Kosovës e ka lanë një derë celë për brendet e mëdha ndërkombëtare që të futën në Kosovës, Coca Cola po vazhdon të mrizojë në doganë. Ajo nuk po i respekton rregullat.

“Janë kthyer të gjitha kamionët e Coca Cola’s”, ka thënë një burim i Gazetës Express, duke treguar që ndonëse ky është brend global, ata në njëfarë forme i janë nënshtruar politikave të Qeverisë së Serbisë, duke rezistuar që të shkruajnë në produkt, se për ku është i destinuar ai.

“Kusht i Qeverisë së Kosovës është që brendet ndërkombëtare që prodhojnë në Serbi, e që duan të futën në Kosovë është që të shënojnë emrin e shtetit tonë”, ka treguar ky burim.

“Në rastin e Coca Cola’s ata në vend që ta shënojnë Republika e Kosovës, ose vetëm Kosovë, e shkruajnë Lipjan”, ka sqaruar ky burim, duke thënë që deri më tash cdo kamion i kësaj kompanie është kthyer prapa.

Qeveria është e vendosur që të mos i shkelë rregullat e veta për askënd, e në këtë rast as për njërën prej kompanitë më të fuqishme në botë.

Përmbajtjet që i merr PaCensurë nga burime tjera nuk i nënshtrohen licencës Creative Commons 1.0, e cila përndryshe është e zakonshme, për përmbajtjet të cilat i plason kjo platformë mediatike. Ju lutemi, konsultohuni me buruesit për marrje të përmbajtjeve të tilla.

Pa Censurë botohet në www.pacensure.com dhe mund të merren në tërësi, sipas licencës Creative Commons 4.0.