Në cilat prova u bazua Këshilli Penal për caktimin e masës së paraburgimit për Florim Misinin!

Masa e paraburgimit është një ndër masat më të rrepta, për sigurimin e prezencëes së të dyshuarit e cila shqiptohet me propozimin e Prokurorit për lëndët më të rënda penale. E njëjta është e rregulluar në nenin 165 të Kodit të Procedurës Penale dhe bazat të cilën mund të kërkohet kjo masë e sigurisë, e cila është e përshkruar në pikën 1 alinea 1 të nenit 165 ku thuhet se, masa e paraburgimit caktohet në qoftë se ekziston frika, se i dyshuari mund të fshihet apo nuk mund të vërtetohet identiteti i tij edhe në qoftë se ekzsitojnë rrethana të tjera që udhëzojnë në mundësinë e arratisë. Në pikën 2 të po të njëjtit nen është baza e dytë juridike me të cilën mund të kërkohet masa e sigurisë me paraburgim në qoftë se ekzsiton dyshim i bazuar se i dyshuari do t’i fsheh, falsifikojë apo do t’i zhduk provat e veprës penale ose nëse ekzsiton dyshimi se i njëjti do ta pengojë procedurën penale, duke ushtruar ndikimin e tij në dëshmitarë ekspertë apo në bashkëkryesit e veprës penale, shkruan Pa Censurë.

LEXO: Rikualifikimi i veprës çon pas grilave Florim Misimin (VIDEO)

Ndërsa avokati Ibrahim Bajrami thotë se, në rastin konkret sot ku Prokurori Publik Hanefi Ameti afër përfundimit të procesit gjyqësor, gjegjësisht në përfundimin e procedurës shtesë dëshmuese, bëri ndryshimin e përshkrimit të akuzës ndaj të akuzuarit Florim Misimi nga Kumanova dhe ndryshimin e kualifikimit juridik nga një vepër më e lehtë në një vepër me të rëndë penale, duke u thirrur në provën e siguruar me vonesë të ekspertizës, ku të njëjtën e prezantoi në sencën 5.7.2018, kjo provë që nga ajo datë i është dorëzuar mbrojtjes dhe e njëjta provë është e njohur për të akuzuarin Florim Misimi dhe në seancën e mbajtur më 5.7.2018 deri më sot janë mbajtur disa senca në të cilat, i akuzuari Florim Misimi ka ardhur rregullisht në seanca dhe njëkohësisht i njëjti ka qenë edhe me vendim gjyqi nën masën e sigursië me detyrim paraqitje në Gjykatë, ku i njëjti rregullisht është paraqitur në gjykatë në datat dhe kohën e duhur, gjë që flet se i akuzuari Florim Misini nuk ka ndërmend të fshihet, identiteti i tij është i njohur për Gjykatën dhe në asnjë menyrë nuk ekzsiton asnjë dyshim për t’u arratisur. Avkati Ibrahimi shton se, janë për t’u habitur dy fakte, e para propozimi i Prokurorit për përcaktimin e masës së paraburgimit, në fazë përfundimitare të procedurës, çështja është se sa është kjo masë e nevojshme dhe e ligjshme, e dyta është për t’u habitur se, nga cilat fakte dhe rrethana Këshilli Penal pranë Gjykatës Themelore të Tetovës i formar nga kryetari i gjyaktës dhe dy gjykatës penalist, nxorri konkuldimin se i dyshuari mund të vihet në arrati, në situatë ku gjendja faktike flet për dicka tjetër.

Avoakti Ibrahim Bajrami, ka lëshuar ankesë për vendimin e fundit nga Këshilli Penal pranë Gjykatës Themelore të Tetovës./Pa Censurë

LEXO: Vrasja e Naip Rexhepit në Reçicë të Vogël, të akuzuarit të enjten ulen në bankën e të akuzuarve

LEXO: Incidenti në Reçicë të Vogël ku mbeti i vrarë Naip Rexhepi, Prokuroria ka ngritur padi ndaj 13 personave

Përmbajtjet që i merr PaCensurë nga burime tjera nuk i nënshtrohen licencës Creative Commons 1.0, e cila përndryshe është e zakonshme, për përmbajtjet të cilat i plason kjo platformë mediatike. Ju lutemi, konsultohuni me buruesit për marrje të përmbajtjeve të tilla.

Pa Censurë botohet në www.pacensure.com dhe mund të merren në tërësi, sipas licencës Creative Commons 4.0.