BE, qytetarët ankohen për ndikimin e politikës në rrjetet sociale

Rreth 80 për qind e qytetarëve të Bashkimit Evropian (BE) duan që kompanitë e rrjeteve sociale të shpjegojnë mbështetjen financiare që marrin nga partitë politike, transmeton Anadolu Agency (AA).

Anëtarja e Komisionit të BE-së, Vera Jourova në lidhje me rezultatet e anketimit deklaroi se “Eurobarometri mbi demokracinë ka treguar se në epokën e internetit, manipulimi me njerëzit është rritur më shumë se kurrë. Skandali i Cambridge Analytica është në cilësinë e një paralajmërimi”.

Në lidhe me vlerësimin e rezultateve të anketës, Jourova tha se “73 për qind e evropianëve (në përgjithësi apo lokal) mendojnë se përpara zgjedhjeve nëpërmjet internetit janë bërë informime të gabuara ose të shtrembëruara. 80 për qind e qytetarëve të BE-së duan që kompanitë e rrjeteve sociale të shpjegojnë mbështetjen financiare që marrin nga partitë politike”.

Ajo tha se sipas rezultateve 81 për qind e pjesëmarrësve presin që shoqëritë e rrjeteve sociale të jenë plotësisht transparente se çfarë lloj të përmbajtjes politike përdorin dhe kush i financon ato.

Duke vënë në dukje rëndësinë e mbrojtjes së të dhënave personale në zgjedhjet e Parlamentit Evropian që do të zhvillohen vitin e ardhshëm, Jurova paralajmëron se “Rezultatet e Eurobarometrit na shqetësojnë se 67 për qind e të dhënave personale që evropianët ndajnë në internet do të kalojnë në duart e politikës dhe do të krijojnë mesazhe politike”.

Përmbajtjet që i merr PaCensurë nga burime tjera nuk i nënshtrohen licencës Creative Commons 1.0, e cila përndryshe është e zakonshme, për përmbajtjet të cilat i plason kjo platformë mediatike. Ju lutemi, konsultohuni me buruesit për marrje të përmbajtjeve të tilla.

Pa Censurë botohet në www.pacensure.com dhe mund të merren në tërësi, sipas licencës Creative Commons 4.0.