​Zjarr në një fermë në Gjermani, pësojnë 55.000 derra


Më shumë se 55.000 derra kanë ngordhur si pasojë e një zjarri në një fermë në Gjermani, thanë pronarët e fermës.
Zjarri shpërtheu në një nga ndërtesat në fermë në Alt Tellin, në verilindje të Gjermanisë, por shpejt u përhap përmes ventilimit dhe shkatërroi derën në të cilën ndodheshin kafshët.

Shkaku i zjarrit nuk dihet dhe vetëm rreth 1,300 derra u shpëtuan. Grupet e demonstruesve me posterë “Stop torturimit të kafshëve” u mblodhën në vendin e ngjarjes.